VIJFHOEK – De brandweer is in Deventer behoorlijk druk geweest met het blussen van een ondergrondse container aan de Catharina van Renesstraat in De Vijfhoek.  Jongens uit de wijk hadden vuurwerk in de container voor restafval gegooid, waarna deze in brand vloog.

Omwonenden wisten een van de jongens in de kraag te grijpen, maar hij wist vervolgens toch te ontkomen. De politie heeft hem thuis opgezocht voor een gesprekje. Of de schade aan de container op de jongen of zijn ouders kan worden verhaald is nog niet bekend. Het blussen van de brand ging moeizaam omdat de temperatuur in de stalen bak hoog was opgelopen en de container niet zomaar volgepompt kan worden met water. Als dat gebeurt wordt deze te zwaar om er door een vuilnisauto weer uit getakeld te worden. Met een combinatie van blusschuim en water kon de brand na ruim een half uur worden gedoofd.

Vorig artikelExtra inkomsten sportclubs door Salland Clubactie
Volgend artikelKunstenaar Patrick Mangus maakt de nieuwe magistraat