DEVENTER – De Schalm op Borgele/Platvoet bestaat dit jaar 50 jaar. Dat maakte de voorzitter, van het dagelijks bestuur, Dick Coulier zondag bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Schalm. De opkomst was overweldigend.

Onder het genot van een hapje en drankje kon men terugblikken op het jaar 2017. Wijkvereniging Borgele werd opgericht in 1968 door een aantal inwoners van de toen nog jonge Deventer wijk “Borgele”. Daar de belangen van de aangrenzende wijk nagenoeg parallel liepen, werd in 1970 besloten om beide wijken te verenigen en samen te gaan onder de naam Borgele & Platvoet. Omdat in die tijd de activiteiten, die werden georganiseerd in scholen, kwam men op het idee om een eigen onderkomen te betrekken. Met behulp van allerlei subsidies, fondsen en een opmerkelijke grote eigen bijdrage van de wijkbewoners zelf, werd in 1974 een onder architectuur ontworpen stenen buurthuis neergezet, dat als “de Schalm” werd gedoopt. Schalm is een ander woord voor schakel in een ketting en de naam Schalm werd gekozen als band tussen de twee wijken Borgele en Platvoet. De wijkvereniging met wijkcentrum “de Schalm” als centraal punt ontwikkelde zich snel door de jaren heen en groeide uit tot één van de grootste wijkverenigingen in Deventer, met als pijler een professionele organisatie van meer dan 70 vrijwilligers. Dit wijkcentrum biedt een gezellige plek om bijeen te komen voor de bewoners van de wijk en organiseert daarnaast diverse leuke activiteiten voor uiteenlopende doelgroepen. Het feestprogramma van de wijk Borgele/Platvoet zal allemaal nog bekend worden gemaakt.