woensdag, 17 april 2024
Foto: Harry Mulder

343 meldingen van vuurwerkoverlast

DEVENTER – In Overijssel zijn rond de jaarwisseling 2840 meldingen van geluidsoverlast binnengekomen. Bijna zevenhonderd keer werd geklaagd over overlast voor dieren. Dat blijkt uit cijfers van het Meldpunt Vuurwerkoverlast.

Van 20 december tot en met 3 januari werd overlast via de website, een initiatief van lokale afdelingen van GroenLinks, gemeld.

De meeste meldingen over geluidsoverlast in Overijssel kwamen binnen in Zwolle. Daar staat de teller op 575 meldingen. Enschede is tweede met 483 meldingen. In de grote steden in Overijssel is het aantal meldingen traditioneel groter dan in de kleinere gemeenten.

Staphorst heeft het minst aantel meldingen van geluidsoverlast, twaalf keer werd daar geklaagd, zo meldt RTV Oost.

Vorig artikelOok schade door storm in Deventer
Volgend artikel5 januari opening van Deventer 1250
error: Content is beschermd!!!