VIJFHOEK – In de week van 22 t/m 27 januari gaan vrijwilligers in Deventer op pad om huis aan huis te collecteren voor de Ziekte van Huntington. De opbrengst van de collecte is voor 100% bestemd voor fundamenteel onderzoek naar een geneesmiddel voor de ziekte.

1.700 mensen met de ziekte van Huntington

In Nederland leven ± 1.700 mensen met de ziekte van Huntington. Daarnaast zijn er nog ongeveer 8.000 risicodragers. De ziekte van Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het heeft. Er heerst een taboe en schaamtegevoel op de ziekte. Relaties, carrières, een levensverzekering… ze zijn niet meer zeker.

Onderzoekgeld is nodig

Kansen op een geneesmiddel – binnen 10 jaar – zijn veelbelovend. Daar is onderzoeksgeld voor nodig. Samen met honderden vrijwilligers zamelen we tijdens de diverse collecteweken in Nederland geld in voor onderzoek.

Collecte

Het Campagneteam Huntington heeft als doel fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te financieren, dat tot een genezende therapie voor de ziekte van Huntington moet leiden. Hiervoor is geld nodig. Daarom komen de collectanten in de week van 22 t/m 27 januari in Deventer voor een vrijwillige bijdrage aan de deur.

Collectant gemist?

Heeft u geen collectant aan de deur gehad, maar wilt u toch een bijdrage overmaken?  Dat kan door de letters CTH1, CTH2 of CTH3 te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van € 1,=, € 2,= of € 3,=), of met een online donatie via www.campagneteamhuntington.nl.

Het Campagneteam Huntington is in het bezit van het ANBI en CBF keurmerk. Dit garandeert, dat ze op een verantwoorde manier omgaat met de giften, die zij ontvangt.

Vorig artikelScooterrijder gewond bij aanrijding met auto
Volgend artikelNog 3 Overijsselse scholen in de race