maandag, 20 mei 2024
Foto Tilbo

Go Ahead gênant weggespeeld in Nijmegen

DEVENTER – In de tweede helft leek het op een rondo van 11 tegen 11 waarbij GA Eagles in het midden stond. Als makke lammetjes liet de ploeg van Jan van Staa zich na een gênante nederlaag spelen.

Op dat moment stond, de uiteindelijk eindstand van 5-1, al op het scorebord. In de 70 minuten daarvoor was er al heel veel fout gegaan bij het vernieuwde Go Ahead. Luister hier naar interview met Jan van Staa: https://soundcloud.com/erikdeventer/jan-van-staa-necgae

In de openingsfase ging het nog redelijk gelijk op. NEC moest zich nog warm spelen en daar kon GA Eagles van profiteren. Via Suk en Beltrame kreeg de ploeg zelfs twee mogelijkheden om op voorsprong te komen. Dat verzuimden beide spelers te doen. Daarna nam NEC het heft in handen en kwam na een kwartier op een 1-0 voorsprong.

GA Eagles leek de rug nog te kunnen rechten. Via een goede individuele actie, van nieuwkomer Nemane, werd het weer gelijk. Hij schoof de bal uiteindelijk onder doelman Delle door.

In het vervolg nam NEC de wedstrijd stevig in handen. GA Eagles stapelde daarbij fout op fout. Zeker achterin oogde het broos. De nieuwe verdediging stond ruim een uur te schutteren. Het was overduidelijk dat de spelers nog lang niet op elkaar ingespeeld zijn. De tijd om automatismen in te slijpen was weliswaar beperkt. Echter heeft GA Eagles, met slechts één oefenpotje waarbij het nauwelijks weerstand kreeg, geen voorwaarde gecreëerd om die automatismen in te slijpen.

In het laatste kwartier werd de nederlaag zelfs gênant. NEC ging spelen met de rem erop en alsnog kwam GA Eagles geen enkele keer tot een fatsoenlijke aanval. Van de laatste tien minuten was NEC, acht minuten in balbezit. Daarbij ontbrak zelfs passie, strijd en de eer om NEC van het lijf te houden.

Vorig artikelNieuwjaarsduik Diepenveen 2017
Volgend artikelVerdachten veroorzaken ongeluk op A1 zaterdagochtend
error: Content is beschermd!!!