Tijdens de Nationale Voorleesdagen laat de Bibliotheek Deventer zien hoe leuk voorlezen is. Centraal staat het prentenboek van het jaar ‘Sttt! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup. Een spannend verhaal dat zich geweldig leent voor interactie met kinderen. Tijdens de BoekStartinloopochtenden wordt het boek voorgelezen door onze enthousiaste vrijwilligers. Ook tijdens het maandelijks BoekStartCafé in de Bibliotheek Centrum slaapt de tijger. Bolleboos Muziek, Taal & Lezen bouwt er een mooi feestje omheen. Op zondag 4 februari presenteren we de familievoorstelling ‘Gekke Buren’, gebaseerd op het prentenboek van Ingrid en Dieter Schubert.

De BoekStartinloopochtenden worden gerund door onze vrijwilligers die niet alleen voorlezen, maar ook bijpassende liedjes zingen. Daarnaast geven ze tips en trucs om het voorlezen nog leuker te maken. Ouders, grootouders en oppasvrienden met kinderen tot vier jaar zijn van harte welkom op:

  • woensdag 24 januari in de Bibliotheek Colmschate van 10.00 – 11.00 uur
  • donderdag 25 januari in  ’t Hovenhuus van 10.00 –  11.00 uur
  • vrijdag 26 januari in de Bibliotheek Keizerslanden van 10.00 – 11.00 uur

Voor het maandelijkse BoekStartCafé maken we gebruik van mensen die zich professioneel bezighouden met voorlezen en verhalen vertellen. Op woensdag 7 februari van 11.00 tot 12.00 uur komt Bolleboos Muziek, Taal&Lezen naar de Bibliotheek Centrum voor een muzikaal voorleesfeestje waarbij kinderen met muziekinstrumenten aan de slag kunnen. Als dat maar goed gaat, want Sttt! De tijger slaapt.

Zowel de BoekStartinloopochtenden als het BoekStartCafé zijn gratis.

Gekke Buren
De vertelvoorstelling Gekke Buren op zondag 4 februari is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Dieter en Ingrid Schubert. Daniëlle van Dijk vertelt het humoristische verhaal van een gierig vrouwtje dat het uiteindelijk moet afleggen tegen de vindingrijkheid van haar gemoedelijke buurman. De voorstelling begint om 14.00 uur in de Bibliotheek Centrum. De toegang is €2,50.

BoekStartvrijwilligers gezocht
BoekStart is een project dat (mede) uitgevoerd wordt door de bibliotheek om voorlezen aan kleintjes te bevorderen. Vanaf 6 maanden kunnen baby’s al woorden herkennen, je kunt er dus niet vroeg genoeg mee beginnen. Samen plaatjes kijken en verhaaltjes vertellen is goed voor de taalontwikkeling en versterkt de band tussen jonge kinderen en ouders. Voor de BoekStartinloopochtenden zijn we op zoek naar voorleesvrijwilligers. Heb je interesse kijk dan op www.obdeventer.nl/vacatures.

Vorig artikelZangcultuur Deventer organiseert ”Zing Nederlands met me in Deventer”
Volgend artikelHuisbrand in Deventer binnenstad snel geblust