DEVENTER – Bewoners van het Knutteldorp in Deventer zijn niet blij met het voornemen van de gemeente om 89 containerwoningen voor studenten te plaatsen op een braakliggend terrein aan de Mr. H.F. de Boerlaan, meldt RTV Oost.

De gemeente Deventer wil een ondernemer toestemming geven om 89 studentenwoningen te bouwen op een braakliggend veldje aan de rand van het centrum van Deventer. De studenten moeten worden gehuisvest in zogenoemde ‘studentencontainers’. Omwonenden komen in opstand tegen dat plan.

Clemens Huitink is een van de bewoners die recht tegenover de plek woont waar de studentencontainers moeten komen. Er is straks weinig meer over van zijn uitzicht.

Te dicht op woningen
“Ja, dat is straks beduidend minder”, beaamt Clemens Huitink. Maar het gaat hem en 40 andere bewoners niet om het uitzicht. “We vinden de plek niet goed, zo dicht op onze woningen. En ook de aard van de woningen, containers waar bijna 90 studenten in komen zien wij als buurt niet echt zitten.”

De gemeente Deventer zegt de bezwaren van de bewoners wel te begrijpen. Maar wil toch groen licht geven aan de ondernemer. “Het is een plan van een ontwikkelaar en dat soort plannen kun je niet altijd tegenhouden”, vertelt woordvoerder Maarten-Jan Stuurman van de gemeente Deventer. “Het past gewoon binnen het bestemmingsplan.”

In totaal hebben 40 bewoners bezwaar tegen de plannen. Ze stappen nu naar de rechter. Wanneer de zaak voorkomt is nog niet duidelijk.

De bewoners voelen zich niet serieus genomen door de gemeente. “We voelen ons belazerd. Wat hebben we nu aan een gemeentebestuur dat het wel met ons eens is, maar het kennelijk niet kan tegenhouden”, verzucht Clemens Huitink.

Vorig artikelJubileumkrant Deventer 1250 jaar groot succes
Volgend artikelSnertactie handbalvereniging Lettele