DEVENTER – Thuisbezorg-app Peeves uit Deventer heeft de eerste maanden met succes gedraaid. De pilot wordt nu verder uitgerold, in Zeeland en Breda en er zijn eerste gesprekken met de noordelijk provincies. Initiatiefnemer Raymond Schneider is blij met het succes.

Mensen die bestellen via Peeves steunen daarmee de voedselbank in Deventer. “Er gaat een financiële onderstroom naar de voedselbank, als steun. En houdbare levensmiddelen die bij je in de kast staan, kunnen door de bezorger van je pizza meegenomen worden en gaan uiteindelijk weer naar de voedselbank.” Meldt RTV Oost

Hoeveel dat de voedselbank in Deventer heeft opgeleverd, kan Schneider niet zeggen. “Het gaat om honderden producten, niet om duizenden. Dat heeft te maken met de mensen via Peeves bestellen. Studenten hebben bijvoorbeeld minder houdbare producten in huis die ze kunnen meegeven, dan een gezin. Daar gaan we ons nu meer op richten.”

Concurrentie

Naast het sociale aspect moet Peeves ook een concurrent voor bestelsites als Thuisbezorgd en Deliveroo. Het draait daarbij allemaal om data. Wie besteld wanneer welk gerecht? Die data is belangrijk, voor het platform en voor de restaurateurs. Allemaal om de dienstverlening, “de beleving van de klant”, te verbeteren.

Na het succes in Deventer dus naar Zeeland en Breda. “De mooiste regio voor een bezorg-app is het westland, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht. Daar krijg je één kans en moet je het dus meteen goed doen. In Zeeland hebben we weer meer mensen, meer steden, een groter gebied. En dus meer dingen waar we tegenaan lopen en van kunnen leren.”

Allemaal om die stap naar het westen ook meteen goed te kunnen zetten. Wanneer Peeves net zo groot is als Thuisbezorgd? “Dat is niet te zeggen. Maar mijn vader zei altijd: je moet groot dromen!”

Vorig artikelVerdachten veroorzaken ongeluk op A1 zaterdagochtend
Volgend artikelOpenbare verhoren raadsonderzoek de Viking