zondag, 14 april 2024
Foto: Drtv

Waterschap alert op hoog water

DEVENTER – De waterstanden zijn hoog. Het waterschap is alert en voert dagelijkse inspectierondes uit.

Rijkswaterstaat geeft aan dat het water in de IJssel en Neder-Rijn de komende dagen nog verder zal stijgen. De extra alertheid blijft dan ook van kracht. Het waterschap zorgt ervoor dat dit water de uiterwaarden in kan stromen. In het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe gebeurt dit langs de IJssel in de Hoenwaard bij Hattem en langs de Neder-Rijn bij Oosterbeek en Wageningen. 

Uit voorzorg hebben medewerkers van gemeente en het waterschap agrariërs geïnformeerd over het mogelijke hoog water en geadviseerd om vee tijdig uit de uiterwaarden te halen. Rijkswaterstaat verwacht dinsdag rond 18 uur de hoogste stand bij Lobith. De verwachting is dat deze hoogste waterstanden woensdag of donderdag de IJssel en Neder-Rijn bereiken.

Vorig artikelLeuke luitjes uit Deventer willen met jou een hapje gaan eten
Volgend artikelStem op jouw plaat voor de ochtendshow
error: Content is beschermd!!!