Beter goed geïmiteerd…
Er ligt al weer een voetbalweekend achter ons met veel bijzondere momenten. Het startte met de verrassende afgelasting van Go Ahead Eagles, waar gevaarlijke delen op het veld het spelen onmogelijk maakte. Opnieuw ingedeeld op de meest verschrikkelijk voetbal dag denkbaar; de maandagavond.  Wat mij opviel dit voetbalweekend waren de reacties die koploper PSV de laatste weken ten deel viel. Het neigt een beetje naar jaloezie, met name vanuit Rotterdam en Amsterdam. Teleurgestelde trainers roepen in emotie over ‘schijtbakkenvoebal’ om de onmacht van hun eigen elftal te verdoezelen. De Nederlandse pers doen er dan dankbaar nog een schepje bovenop. PSV won ook dit weekend met minimaal verschil, maar wel overtuigend van Sparta. Ze staan een straatlengte voor op de kampioen van afgelopen jaar. Dat Feyenoord startte met veruit de sterkste selectie, maar krijgt de trein maar niet draaiende, afgelopen zondag werden ze afgetroefd in Arnhem. Ajax kende geluk tegen een andere degradatiekandidaat, namelijk FC Twente. Ik blijf Eagles fan en kijk graag naar andere zaken, zoals dit weekeinde Excelsior en FC Groningen. Bij laatstgenoemde gaat het niet zo best en verrassend genoeg  blijven fans dan plots thuis. Ik kan dat niet begrijpen, je bent toch nog steeds fan ook al gaat het wat minder? Vorig jaar in de Amsterdam ArenA zag je dat ook al, ik begrijp dat niet. Als het in Deventer minder gaat dan morren we met z’n allen, maar het stadion blijft wel goed gevuld. Ongelooflijk veel lege groene stoeltjes in de Euroborg waren dé stille getuige van ‘voetbalminnend’ Groningen. Ben ik naïef te concluderen dat dit in Deventer toch echt niet gaat gebeuren? Terug naar afgelopen zondag, Excelsior vind ik al jaren een opmerkelijke club. Waar wij in Deventer tegenwoordig iemand in dienst hebben die de buitenlandse betrekkingen in stand houdt, hoeven we eigenlijk niet verder te kijken dan Rotterdam. Daar bewijst men, jaar in jaar uit, hoe eenvoudig het eigenlijk kan zijn. In het verleden had RKC er ook een handje van: spelers langere tijd weten te binden voor de club en slim de selectie aanvullen. Op Kralingen verrichten ze ieder jaar weer een prestatie van wereldformaat. Met behulp van, zonder enige twijfel, het laagste budget weet de ploeg zich ook dit jaar weer veilig te spelen. Misschien is een bezoekje aan de ‘keuken’ van Excelsior een handigere investering vanuit Deventer. Ik bedoel; beter goed geïmiteerd dan slecht geïnvesteerd. Want het seizoen lijkt nu eigenlijk wel voorbij in Deventer, als een nachtkaars gaat het uit. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het nieuwe seizoen, want dan start het gehele circus weer opnieuw en eisen we in Deventer weer te voetballen om de bovenste plekken…

Vorig artikelPvdA kaart klachten nieuwe dienstregeling bus aan
Volgend artikelFC Emmen te sterk voor Go Ahead Eagles