DEVENTER – Go Ahead Eagles moet vrijdag in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen aantreden met een geïmproviseerde defensie. Aanvoerder Xandro Schenk en Mauro Savastano zijn geblesseerd en Levi Opdam stond vanwege privé-omstandigheden donderdag pas voor het eerst op het veld, aldus RTV OOST.

Linkspoten
“Dat is vervelend, want met Schenk en Savastano missen we twee linkspoten in de laatste lijn”, constateert trainer Jan van Staa. “Maar als ze geblesseerd zijn, kun je ze niet opstellen. De vervangers moeten het maar laten zien.”

Dat zijn waarschijnlijk Rick Ketting, Hamid Zarbaf (die ook al startte in de uitwedstrijd tegen Cambuur) en Dennis Hettinga.

Debuut in basis
Bruno Andrade lijkt te gaan debuteren in de basis en daardoor komt Stefano Beltrame op het middenveld te spelen. Dat gaat dan ten koste van Sjoerd Overgoor.

Van Staa kiest daarmee zo veel mogelijk voor het elftal dat tegen Cambuur in de tweede helft bijna een 2-0 achterstand wegpoetste. Een week eerder was Go Ahead Eagles ook tegen Volendam na rust beter dan ervoor. “De tweede helften geven vertrouwen, maar dat moeten we 90 minuten gaan doen. Als dat gaat gebeuren, dan zijn we op de goede weg”, aldus Van Staa.

Go Ahead Eagles staat op de zestiende plaats in de Jupiler League, tegenstander FC Emmen is de nummer zes. De ploeg uit Drenthe versloeg de afgelopen weken titelkandidaten Fortuna Sittard en NEC.

Sneeuw
Of het duel in de Adelaarshorst morgenavond doorgaat is nog niet helemaal zeker. Het KNMI verwacht dat er morgen 1 tot 3 centimeter sneeuw kan vallen. “Als er echt sneeuw gaat vallen en het blijft liggen, dan wordt het twijfelachtig”, weet Van Staa.

Het veld is deze week voorzien van een deken om ‘schade’ door de vorst te voorkomen. “De mensen hebben er alles aan gedaan om het voor elkaar te krijgen, dus we gaan ervan uit dat we gewoon kunnen voetballen.”

Vorig artikelMilitaire oefening in Diepenveen en Olst
Volgend artikelOchtendshow Deventer radio geeft jaar autowassen weg