DEVENTER – Zeer verheugd is de optocht commissie van de Federatie Deventer Carnaval (FDC) met de opgave van meer dan 250 deelnemers. Tijdens de 2e optocht, met enkel loopgroepen zullen de 14 aangemelde groepen in de Deventer binnenstad (Stokvissengat), acte de préséance geven. Onder deze groepen, zullen zich ook drie muziekverenigingen mengen die gezellige carnaval muziek ten gehore brengen. Deze verenigingen bestaan uit, de Deurmatten en Deurbloazers uit Deventer en de Graapendaelers uit Terwolde.

De optocht zal starten om 15.00 uur  op het Boreelplein en de volgende route afleggen: Waltorenpad, Walstraat, Lange Bischopstraat, Korte Bischopstraat, Broederenstraat, Engestraat, Pontsteeg, GroteOverstraat, Brink, Zandpoort, Bokkingshang, Emmastraat, Sluisstraat, Raambrug, Pothoofd om te eindigen bij Wijk 16. Daar zal de prijs uitreiking  plaats vinden.

Ondanks dat het organiserend comité al zeer tevreden is over de deelname zouden ze het bijzonder leuk vinden om nog meer groepen aan zich te binden, daarom nodigen ze verenigen, scholen en instellingen uit om na te denken om zich aan te sluiten. Ook  individuen, duo’s of kleine “vrienden” groepen, wijkbewoners zijn van harte welkom om dit initiatief weer aanzicht te geven en zo de kijkers te entertainen.

Vooraf aan de optocht zal in Speeltuin wijk 16 een gezellig kindercarnaval georganiseerd wordende (namens het FDC) door  CV de Zoadskeeters en CV de Stuiteraars. De kinderen hebben daarna de mogelijkheid om gezamenlijk deel te nemen aan de optocht. Het kindercarnaval begint om 12.00 uur in speeltuin Wijk 16.

Vorig artikelGemeentebelang gaat Verantwoord, daadkrachtig en lokaal verder!
Volgend artikelPresentatie verkiezingsprogramma CDA Deventer