DEVENTER – De inwoners van Overijssel moeten de komende drie weken rekening houden met laag overscherende helikopters. Behalve overdag kan dit ook ‘s avonds overlast veroorzaken. De Koninklijke Luchtmacht houdt de komende tijd namelijk de militaire oefening HWIC/TAC NL2018.

Militaire helikopters
Tot en met 23 februari wordt er boven heel Oost-Nederland geoefend met militaire helikopters.

Laag overvliegen
Inzet is dat de piloten leren hoe het is om onder verhoogde dreiging te vliegen. “Als onderdeel van deze oefening zal onder meer laag overgevlogen worden”, aldus een woordvoerder van de luchtmacht. “Dit moet dan een operationele inzet simuleren.”

Voor de komende drie weken geldt dat er op maandag tot en met donderdag 8 februari van 09.00 tot 23.00 uur wordt gevlogen en op de vrijdagen van 09.00 tot 16.00 uur aldus RTV Oost

Vorig artikelTrekking winkeliersactie Schalkhaar
Volgend artikelStel uit Deventer aangehouden na achtervolging