dinsdag, 23 april 2024

Oude locomotief geplaatst op spoormonument

DEVENTER – Bij het spoormonument op industrieterrein Bergweide in Deventer is woensdag een historische locomotief geplaatst. Deze zogenaamde SIK is gebouwd in 1938 en deed dienst als locomotief op het gemeentelijke spoor dat op de bedrijventerreinen lag.

Eind 2016 begonnen vrijwilligers van de SIED, de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer, met de restauratie van de SIK, de legendarische rangeerlocomotief. In goede samenwerking met de gemeente Deventer bleef een klein stukje van het industriespoor behouden tijdens de herinrichting van de Hanzeweg. Over enkele weken wordt de vernieuwde Hanzeweg geopend. Daarom was het volgens de SIED de hoogste tijd om nu de gerestaureerde SIK op zijn plaats te zetten.

SIK, rails wissel en spoorblok vormen zo het monument voor het Deventer Industriespoor.

Vorig artikelBouwen aan insectenhotel buurttuin de Plantweerd
Volgend artikelZwemwedstrijden De Klup in het Borgerlerbad
error: Content is beschermd!!!