DEVENTER – Met de recente aanleg van nog eens 380 vierkante meter zonnepanelen ligt er op het dak van het print- en mailbedrijf MailStreet nu ruim 700 vierkante meter zonnepanelen. Met die oppervlakte is MailStreet nu koploper in de sector midden- en kleinbedrijf in de gemeente Deventer. Volgens directeur Lammert van Keulen van MailStreet, dat deze maand 25 jaar bestaat, hebben de zonnepanelen een drieledige functie. ,,Allereerst besparen we door het opwekken van eigen energie natuurlijk fors op onze energiekosten. De panelen leveren een piekvermogen van 111.000 Watt. Maar de zonnepanelen zorgen er meteen ook voor dat we bij een eventuele stroomstoring verzekerd blijven van elektriciteit. Dat is voor onze productiestraten, waar we met digitale technieken honderdduizenden gepersonaliseerde documenten per dag drukken, van essentieel belang. En ten slotte past dit ook in ons beleid van maatschappelijke verantwoordelijkheid, waarbij we duurzaam en CO2 neutraal proberen te ondernemen, onder meer door met de warmte die onze printers afgeven onze productiehal te verwarmen.”

Vorig artikelLezing over Beeldschoon Deventer
Volgend artikelNatuurijsbaan Diepenveen geopend