maandag, 22 juli 2024

Bezwaar WOZ-waarde niet afhandelen door commerciële bedrijven

DEVENTER – De gemeente Deventer wil voorkomen dat mensen die twijfels hebben over de hoogte van de WOZ-waarde van hun woning in zee gaan met commerciële ‘bezwaarmakers’. De Regionale Belastingsamenwerking bepaalt de waarde van woningen volgens de Wet waardering onroerende zaken (WOZ). De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de aanslag onroerendezaakbelastingen. De WOZ-waarde wordt ook door de belastingdienst en het waterschap gebruikt.

Commerciële bedrijven zien brood in het bezwaar maken over de WOZ-waarde bij de gemeente. Deze bureaus krijgen vergoedingen als het bezwaar is toegekend en de WOZ-waarde is gewijzigd. Wordt dit toegekend dan levert dit ze tot €700 per bezwaar op, aldus de gemeente. Die kosten moeten worden betaald door de gemeente en worden dus opgebracht door alle inwoners.

De gemeente wijst daarom op de mogelijkheid om zelf gratis bezwaar aan te tekenen als de WOZ-waarde niet klopt. Dit kan worden ingediend via de website van de gemeente Deventer.

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker
Volgend artikelWeerbericht woensdag 14 maart
error: Content is beschermd!!!