DEVENTER – Klassieke sciencefiction in een gothische kathedraal: vrijdag 16 maart vertoont Vondst in de Lebuinuskerk ‘Blade Runner’, Riddley Scotts cultfilm uit 1982. Het nieuwe vervolg op de film (Blade Runner 2049) kreeg in 2017 overdonderend goede kritieken. De visuele kwaliteit spatte van het scherm. Maar hoe ziet de oude klassieker er op het grote doek uit? Bij zijn première in de VS was Blade Runner een grote flop. Inmiddels geldt het als een van de grootste meesterwerken uit het genre, en absoluut de meest invloedrijke. Vrijwel alle nieuwe makers van sciencefiction kijken de kunst bij Scott af. Blade Runner is in verschillende versies uitgekomen. Vondst vertoont de favoriete versie van Harrison Ford en Riddley Scott zelf, de final cut uit 2007. De film zoals hij eigenlijk was bedoeld.

De deuren van de Lebuinuskerk gaan open om 19:30, de film begint om 20:00 uur. Vondst werkt met het principe ‘pay what you want’: Wij denken dat onze bezoekers zelf een waarde aan de evenementen kunnen geven. Daarom ben je vrij om te betalen je wat je wil, naar eigen inzicht.

Vorig artikel18e Oost Nederlandse Stripboekenbeurs
Volgend artikelAantal zelfstandig wonende studenten in Deventer fors gedaald