DEVENTER – Dit jaar worden er door de organisatie van Deventer 1250 jaar verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd in het kader van het 1250-jarige jubileum van Deventer. Maar Deventer is opgebouwd door haar inwoners en de programmering wordt dan ook voor een deel door de bewoners en organisaties bedacht. Om de plannen van de bewoners en organisaties te helpen realiseren is er met ingang van 23 september 2017 een programmabudget van €80.000 beschikbaar gesteld. Bewoners en organisaties konden vanaf deze datum voorstellen voor programmaonderdelen indienen. In de afgelopen maanden heeft de organisatie ruim 125 plannen ontvangen van een divers pluimage. Het was soms lastig kiezen voor de organisatie, maar uiteindelijk zijn er 35 plannen van bewoners aan het programma toegevoegd en is het programmabudget van €80.000 vergeven. Een van de voorwaarden voor goedkeuring was een cofinanciering van minimaal 100%. Het blijkt dat de plannenmakers hun projecten zelfs met meer dan 200% co financieren. Dit maakt het totale ‘Bouw mee aan Deventer 1250 jaar’ budget maar liefst €276.000.

Bij de beoordeling van de plannen heeft de organisatie rekening gehouden met de diversiteit van het programma, de spreiding binnen de gemeente Deventer en de spreiding door het jaar heen.

De organisatie van Deventer 1250 jaar dankt alle planindieners hartelijk voor het meedenken over het programma en wenst de organisatoren heel veel succes met de uitvoering van de plannen. Kijk voor een overzicht van het programma op www.deventer1250.nl.

Vorig artikelWeerbericht maandag 12 maart
Volgend artikelColumn Erik van Luttikhuizen