TC Park Braband en Esther Vergeer Foundation houden Clinic Rolstoeltennis
SCHALKHAAR – Benthe, Laura en Aischa nodigen je uit: kom rolstoeltennissen! Sporten. Het is gezond voor iedereen en levert – behalve gezondheidswinst – ook veel sociale contacten op. Voor kinderen en jongeren met een beperking is het echter niet altijd even makkelijk om een sport(vereniging) te vinden waar ze mee kunnen doen.

Benthe, Laura en Aischa tennissen met heel veel plezier bij Tennis Club Park Braband; in een rolstoel. Ze genieten enorm van hun sport, maar hebben een grote wens: meer kinderen en jongeren die ook komen rolstoeltennissen. Immers: hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

De bekendste rolstoeltennisster van Nederland is ongetwijfeld Esther Vergeer. Jarenlang staat Esther aan de top van het internationale rolstoeltennis en ze is maar liefst zevenvoudig paralympisch kampioen. Op dit moment is ze – als Chef de Mission – in Peyong Chang met het Paralympisch Team NL.

Esther is oprichter en voorzitter van de Esther Vergeer Foundation, een stichting die als doel heeft om meer kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking in aanraking te brengen met de mooie tennissport. Iedereen Actief, De Deventer Tennis Club Park Braband en de Esther Vergeer Foundation werken samen om dat doel ook in Deventer te realiseren.

Clinic Rolstoeltennis voor kinderen en jongeren van 6 tot 21 jaar.

Op woensdagmiddag 28 maart organiseren Iedereen Actief, TC Park Braband én de Esther Vergeer Foundation een clinic. Toprolstoeltennisser Maikel Scheffer is daarbij aanwezig. Ben jij tussen de 6 en 21 jaar, heb je een lichamelijke beperking en wil je leren rolstoeltennissen?

Dan nodigen Benthe, Aischa en Laura jou uit om woensdag 28 maart naar Park Braband (Parksingel 5, Schalkhaar) te komen.

Van 15.00 tot 16.30 uur kun je dan zelf komen kijken (en meedoen) om te zien of deze mooie sport ook iets voor jou is! Benthe, Aischa en Laura (en trainer Peter Everink) kunnen niet wachten om je te laten zien hoe leuk het is om met ze te tennissen!

 

Kom je ook?

Er zijn geen kosten verbonden aan de clinic en de Esther Vergeer Foundation zorgt voor materiaal (van sportrolstoel tot racket). Wel moet je je even aanmelden. Dat kan bij jeugd.tcparkbraband@gmail.com of lorraine@esthervergeerfoundation.nl (tel: 06 22 40 80 67).

Vorig artikelHanzetracé feestelijk geopend
Volgend artikelGemeentebelang laat kiezers niet in de kou staan!