DEVENTER – Voor één avond geeft Vondst de crypte van de Lebuinuskerk over in de handen van een kunstenaar. 5 april richt Deventer kunstenaar Mathijs van Sark de crypte in met nieuwe werken. Vanaf 20 uur is deze Vondst EXPO te bezoeken, om 20:30 uur wordt de expositie officieel geopend.

Het werk van Mathijs van Sark bestaat uit sculpturen en installaties. In 2015 studeerde hij af aan de AKI Kunstacademie in Enschede. Samen met Bart Koldewee organiseert Van Sark de eigenzinnige Nachtexpo Deventer. Nu richt Van Sark de crypte van de Lebuinuskerk in.

Tijdens de Vondst EXPO presenteert Van Sark vooral nieuwe werken, die speciaal voor deze locatie zijn gemaakt. De expositie wordt om 20:30 officieel geopend. 20:00 zijn de deuren van de kerk open. Het werk van Mathijs van Sark is alleen deze avond in de crypte te zien.

Vorig artikelInformatiedag CSL over unieke omgang met autisme
Volgend artikelGrote schoonmaak in de Deventer binnenstad