DEVENTER – Twee broers die vorig jaar ernstig gewond raakten bij een steekpartij in Deventer, lokten dit volgens het Openbaar Ministerie (OM) zelf uit. De verdachten, ook twee Deventenaren, moeten daarom volgens de officier van justitie niet vervolgd worden. De twee 25-jarige verdachten kwamen een van de broers tegen op het Vogeleiland in Deventer. Ze spraken de man aan omdat hij een van hen nog zeventig euro schuldig was. Er ontstond een opstootje waarna de man naar de Smedenstraat liep en zijn broer ophaalde.

Gevallen mes

De broers liepen vervolgens terug naar het park en zouden meteen messen hebben getrokken. Toen de twee verdachten zich wilden verweren, viel het mes van een van de broers op de grond. Omdat de aanvallen van de broers niet ophielden zag een van de verdachten geen andere uitweg dan het gevallen mes op te pakken. Hij stak de twee broers neer.

Volgens de officier van justitie is dit een terechte actie. De broers zouden volgens het OM ook geen recht hebben op een schadevergoeding. De claims die ze indienden, van 3000 en 4000 euro, moeten volgens de officier niet toegekend worden.

De rechters doen over twee weken uitspraak. (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelGroen licht voor stadsstrand Deventer
Volgend artikelDeventer scholen moeten vier ton terugbetalen aan het Rijk