de IJsselnovelle ‘Moordrivier’
DEVENTER – Wie jarig is, trakteert! Boekhandel Praamstra bestaat 125 jaar en Deventer bestaat 1250 jaar. Daarom wordt, in samenwerking met uitgeverij ArtNik uit Deventer, de IJsselnovelle ‘Moordrivier’ uitgegeven. Speciaal in de boekenweek van 10 maart t/m 18 maart is dit boek van 100 pagina’s voor slechts €5,- te koop bij boekhandel Praamstra en de VVV Winkel. Op vrijdag 9 maart om 17.00 uur wordt in ‘Boekenpaleis’ Praamstra de speciale novelle ‘Moordrivier’ aan publiek en pers gepresenteerd. Dat zal, zoals ook bij eerdere delen van De zeven Deventer moordzaken het geval was, op ludieke wijze gebeuren. De kans is buitengewoon groot dat hiermee wederom een markant moment aan de rijke 1250-jarige geschiedenis van Deventer zal worden toegevoegd. Wie wil daar nou niet bij zijn?

De IJsselnovelle, geschreven door Marcel Verreck, sluit aan op de serie ‘De zeven Deventer moordzaken’ en vertelt het verhaal van inspecteur Martin Taal en zijn collega’s Charlotte, Teun en Patrick. De collega’s maken zich op voor hun personeelsuitje: een honderdvijfentwintig kilometer lange wielertocht langs de mooiste rivier van Nederland. Wind in de rug, maar het eeuwige landschap wordt getekend door een aantal onheilspellende IJsselkunst-sculpturen. Dan zorgt ook de IJssel zelf voor een gruwelijke verrassing. Werk aan de winkel voor de Deventer speurders.

 Marcel Verreck (Den Haag, 1960) is cabaretier, columnist en schrijver. Hij won in 1987 samen met Paul Pleijsier het Leids Cabaret Festival. Als Verreck & Pleijsier maakten zij vier succesvolle theaterprogramma’s en de liedjes-cd Ja. Zes soloprogramma’s volgden. Voorjaar 2018 zal het nieuwe V&P-liedjesalbum Reünie uitkomen. Daarnaast werkt(e) Marcel veel voor tv, radio en geschreven media. Hij schreef eerder vier verhalenbundels, de spannende roman Deventersestraat en de literaire thrillers Moordopera, Aan lager wal, De laatste minuut en Toegift, alle behorend tot de serie De zeven Deventer moordzaken.

ISBN: 9789490548315
Prijs: € 9,95
In de Deventer Boekenweek slechts € 5,- (op is op!)

Datum boekpresentatie: vrijdag 9 maart, 17:00 uur.
Locatie: Boekhandel Praamstra

Vorig artikelHuldiging Carlijn Achtereekte
Volgend artikelGratis inloopspreekuur Gilde-Seniorweb