LETTELE – Op zondagmiddag 4 maart vindt in Lettele de huldiging plaats van Carlijn Achtereekte. Carlijn heeft tijdens de Olympische Winterspelen voor een enorme sensatie gezorgd door goud te winnen op de 3 kilometer. Carlijn komt uit Lettele. In aanloop naar dit grote succes heeft Lettele zich een groot fan getoond. Carlijn wil in Lettele gehuldigd worden. En Lettele wil Carlijn zelf huldigen.

Feest van Lettele
Zodra Carlijn goud won, werd in Lettele een kleine commissie gevormd om de huldiging te organiseren. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van voetbalvereniging VV Lettele, Kulturhus De Spil, de evenementencommissie, Plaatselijk Belang en 3 ondersteuners. Al snel meldden zich vrijwilligers aan, kwam er geld, werd contact gelegd met ondernemers die hun steentje zouden kunnen bijdragen. Het hele dorp wordt versierd.

Lettele draagt Carlijn
Carlijn heeft via de schaatslessen op de basisschool kennis gemaakt met schaatsen. Letterlijk en figuurlijk door weer en wind heeft zij zich naar olympisch goud weten te schaatsen. Heel veel Lettelenaren steunden Carlijn bij haar wens om ooit olympisch kampioen te worden. Die ambitie heeft ze uitgesproken in een boek over Lettele in 2015. De vriendinnengroep van Carlijn besloot toen om haar te volgen naar de Olympische spelen als ze zich zou kwalificeren. Dat lukte. En toen goud.

Klein Sallands dorp
Lettele is een klein Sallands dorp in de gemeente Deventer. De bewoners vormen een hechte gemeenschap die op allerlei manieren actief zijn om hun dorp leefbaar te houden. Sport is belangrijk voor Lettele. In en om Kulturhus De Spil kan binnen en buiten worden gesport.

De huldiging wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met de gemeente.

Huldigingsprogramma

Wanneer: 4 maart 2018.

Locatie: het terrein van Kulturhus De Spil aan de Sportweg in Lettele.

  • 14.00 uur: terrein open, muziek, eten en drinken beschikbaar;
  • 15.00 uur: rondrit door het dorp;
  • 16.00 uur: aankomst bij Kulturhus De Spil, aansluitend start het programma op het podium. Er zijn een aantal sprekers, vanuit gemeente, provincie en dorp. Er worden beelden van Carlijn getoond, ze wordt toegezongen, etcetera;
  • 17.30 uur: afsluiting huldigingsfeest.
Vorig artikelEuroparcs Family day op supportersplein GAE
Volgend artikelSchuur brandt volledig af