Heerlijke frisse SUSHI salade
Benodigdheden. (voor 2 porties)

 • 250 gram sushirijst
 • 1 bakje garnalen (150 – 200 gram)
 • zalmfilet (± 150 gram)
 • 3 middelgrote tomaten
 • ½ komkommer
 • 1 vel nori
 • rijstazijn
 • 1 avocado
 • sojasaus
 • zout
 • suiker
 • sesamzaadjes

Bereidingswijze.

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Aangezien sushirijst wel even nodig heeft, moet je dit wel als eerste doen. Terwijl de rijst op staat, snij je de ingrediënten klein. Alles in kleine blokjes snijden, maar laat de garnalen wel heel. De nori kun je in stukjes knippen maar is ook prima te scheuren.

Breng de sushirijst op smaak met rijstazijn en een beetje zout en suiker. Laat de rijst goed afkoelen voordat je deze toevoegt aan de rest van de ingrediënten.

Doe alle ingrediënten, samen met de rijst, in een grote schaal en roer dit goed door elkaar. Doe dit wel voorzichtig, zodat je de zalm niet kapot maakt. Verdeel de salade over twee schaaltjes en strooi hier de sesamzaadjes overheen. Sojasaus is eigenlijk onmisbaar bij de sushi en dus kun je hier een klein scheutje van toevoegen, wat je zelf wil. Heerlijk hoor, dat zoutige bij de rest van de ingrediënten!

Vorig artikelLogisch én biologisch contact leggen met elkaar
Volgend artikelHerdenking 4 mei Diepenveen