maandag, 22 juli 2024

Staking woningbouw

vereniging Ieder1

DEVENTER – De staking van het personeel bij Overijsselse woningbouwverenigingen heeft weinig invloed op de dienstverlening van Woonbedrijf Ieder1 in Deventer. Enkele personeelsleden hebben gehoor gegeven aan de oproep van FNV en CNV om te gaan staken voor een betere CAO, aldus woordvoerder Michel Haase, woordvoerder van het bedrijf.

De personeelsleden die meedoen hebben besloten om of een dag verlof op te nemen of hun salaris voor die dag in te leveren.’ aldus Haase. ‘We werden ook niet verrast door de staking en het aanwezige personeel kan de taken overnemen van de mensen die afwezig zijn. De dienstverlening is op peil en reparaties aan woningen van onze klanten worden gewoon uitgevoerd.’

Inzet van de staking zijn de vastgelopen CAO-onderhandelingen over een hoger loon, aldus RTV Oost.  De vakbonden eisen met terugwerkende kracht een loonsverhogen van 2% over 2017 en 3,5% over 2018. De werkgevers willen niet verder gaan dan structureel 1,5%.

Vorig artikelLeerlingen VSO De Linde in actie voor NL Doet
Volgend artikelMaatman ook assistent onder Stegeman bij GA Eagles
error: Content is beschermd!!!