DEVENTER – Met ruim 250 panelen realiseert Deventer Energie een uitbreiding van het coöperatieve zonnepark op het Sallcondak. Deze week worden de laatste panelen aangesloten. Het zonnepark op het dak aan de Schonenvaardersstraat komt daarmee op een omvang van ruim 500 panelen en is daarmee goed voor een jaarlijkse stroomopbrengst van ca. 130.000 kilowattuur. Het zonnepark voorziet daarmee in het jaarlijkse verbruik van 40 gezinnen. Met deze duurzame manier van elektriciteit opwekken wordt een productie van ca. 70 ton CO2 vermeden. Dit is de jaarlijkse winst voor het milieu.

Duurzame energie uit je eigen buurt

Niet iedereen wil of kan zonnepanelen op zijn eigen dak leggen. Daarom heeft de overheid in 2014 de zogenaamde postcoderoosregeling in het leven geroepen. Het zonnepark op het dak van Sallcon maakt gebruik van deze regeling waarvan zowel particulieren als ondernemers kunnen profiteren.


Deelnemers profiteren van aantrekkelijk rendement
Inwoners van het postcoderoosgebied rondom Sallcon kunnen deelnemen door éénmalig een bedrag van € 280 per participatie in te leggen. Deelnemers profiteren vervolgens gedurende 14 jaar van een opbrengst van zo’n € 33 per jaar, doordat zij vrijgesteld worden van energiebelasting. De inleg wordt zo met een rendement van 4 tot 6% ruimschoots terugverdiend. Een van de voorwaarden is dat deelnemers wonen in de omgeving waar de productie-installatie staat, in dit geval is dat 7418 plus aangrenzende postcodegebieden: 7411, 7416, 7417, 7419, 7421, 7422, 7423, 7428 en 7214.

Nog 70 participaties beschikbaar!
Geïnteresseerden kunnen op dit moment nog steeds inschrijven om deel te nemen in dit project, er zijn nog 70 participaties beschikbaar. Op de website www.deventerenergie.nl/zonneroos is meer informatie te vinden. Mensen kunnen ook telefonisch via 0570-572217 of via mail info@deventerenergie.nl meer informatie opvragen. Maar op = op.

Vorig artikelGoede opkomst stemmen in Schalkhaar
Volgend artikelStelende mannen gefilmd door bewakings

camera opticien