vrijdag, 29 maart 2024

Activia en ABS Bathmen doen goede zaken

DEVENTER – In 4H is het hele seizoen al van alles mogelijk. Na het verlies van Lettele vorige week, lijkt DAVO de beste papieren te hebben voor het kampioenschap. Nummer 3, Activia deed afgelopen week goede zaken door met 2-1 van ABS (nr. 5) te winnen. Outsider De Gazelle dendert dit seizoen ook door. ABS en Lettele hebben al een periodetitel op zak, maar Holten klopt op de deur om met de derde periode aan de haal te gaan.

Vanmiddag stond de wedstrijd tussen De Gazelle (4) en ABS op het programma. ABS kwam na 19 minuten op 0-1. Na een misverstand in de verdediging van De Gazelle trof Maikel Demmers het doel. De ploeg uit Bathmen hield deze voorsprong vast tot en met de rust. Na rust was het geen hoogstaande wedstrijd waarin ABS niet echt in de problemen kwam. Demmers werd the man of the match met de enige goal in deze wedstrijd. De Gazelle – ABS: 0-1.

Activia nam het op tegen Raalte. De thuisploeg moest het doen zonder Mikkers en de licht geblesseerde Oosterwegel. Het was Activia die de toon zette in het eerste 30 minuten. Er ontstonden een aantal kleine kansen. Enige commotie was er toen een doelpunt van Activia werd afgekeurd vanwege wel of geen buitenspel. De ploeg bleef doordrukken en uiteindelijk werd na 37 minuten de 1-0 binnen door Guus Leerkes binnen gekopt. Raalte kwam er in de eerste helft niet aan te pas en het leidde tot een 1-0 ruststand. Ook na rust was de ploeg uit Twello de bovenliggende partij. Het was Hubner die de bal aangespeeld kreeg aan de zijlijn. Met schot vanaf dezelfde plek maakte hij een wereldgoal en bracht de stand op 2-0 bracht. Na 15 minuten spelen in de tweede helft was er een prachtig moment. De jeugdige Lars Hekkert mocht zijn debuut maken in het eerste elftal van Activia. Het was geen geweldige wedstrijd, maar het werd een terechte overwinning voor Activia.

Koploper DAVO kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Broekland. Door dit puntenverlies kan DAVO zich op gaan maken voor een spannende slotfase van de competitie.

(Bron: Bert Kroder Tussen De Lijnen)