BATHMEN – Als je leest wat de rasechte Grunneger Arno van der Heyden allemaal op en rond het toneel en op radio en TV allemaal al heeft gedaan, weet je zeker dat het een duizendpoot in de kunst is. Je zou niet weten hoe je hem zou moeten noemen. Zelf zegt hij daarvan: ,,Ik vul maar ‘cabaretier’ in, als naar mijn beroep wordt gevraagd. Of zanger. Of presentator. Of art-director. Net wat het beste uitkomt’’. Want hij doet het allemaal. Twee jaar geleden was Arno van der Heyden al in Bathmen en nu is hij er weer op 20 april. Zijn optreden toen in Cultuurhuus Braakhekke was een groot succes. De voorstelling draaide er toen om Battummers te laten bepalen waar een nieuwe rotonde moest komen en daarvoor waren Battummers geïnterviewd en op de foto gezet.
Dit keer gaat Arno met zijn ploeg een stuk verder. ‘’Ik kom op 20 april overdag met mijn Russische cameraman Pjotr Wiese en wij gaan dan de opzet maken voor de film ‘’Heksenjacht- The Musical’’. We gaan geschikte locaties in Bathmen zoeken en vooral ook talent proberen te vinden, waarmee we de film gaan maken. Mijn vaste pianist sinds jaren Bas Mulder zorgt voor de muziek en zelf heb ik natuurlijk de eindregie.’’ Inmiddels heeft Arno met zijn ploeg zo veel ervaring met deze werkwijze, dat hij er zeker van is die avond op het toneel van het Cultuurhuus Braakhekke in elk geval de trailer voor de film te kunnen presenteren. Dat is dan een filmpje waarin het hele verhaal van de film wordt samengevat.
‘’Ik zoek dan bij voorbeeld de burgemeester op met de ambtsketting die ik bij me heb of als die er niet is zoals bij jullie wel andere autoriteiten die een hoofdrol kunnen krijgen. Daarnaast probeer ik spelers voor de massa-scenes te vinden. Ik waarschuw wel aan het begin van de voorstelling dat ik de hoofdrollen nog niet definitief kan toewijzen. Maar massa-scenes zijn ook leuk en daarom gaan we met de hele zaal ook een massa-scene oefenen. Die massa-scene wordt ook weer gefilmd en uiteindelijk vind ik vast en zeker in de zaal de vrouwelijke hoofdrolspeler, een mysterieuze mooie vrouw,  die de Heks van Bathmen zal gaan spelen. Dus het wordt een aardig interactief gebeuren die 20 ste.’’
Het hele verhaal wordt vurig en met veel passie verteld en omlijst door liedjes die Arno zingt onder begeleiding van Bas Mulder aan de piano, waarmee hij al 20 jaar samenwerkt. ‘’Het zijn deels nieuwe liedjes, maar ook al wat oudere liedjes die, soms na enige bewerking, helemaal passen bij de sfeer van de avond.’’ Cabaretspecialist Arno Gelder zei daarover pas in het Algemeen Dagblad:  “Melancholische, poëtische, uitbundige en humoristische liedjes, die elk hun eigen verhaal vertellen.”.
Met de spannende productie van de film door Bathmen heen belooft het weer een topavond te worden in het Cultuurhuus Braakhekke!
Informatie en tickets op www.cultuurhuusbraakhekke.nl

Vorig artikelD’Iesseltje is de naam voor het bier ter ere van 1250 jaar Deventer
Volgend artikelRecorddeelname 33e Koekstadrit