Het went nooit
Ik heb het te vaak meegemaakt, feestgedruis vanuit de kleedkamer van de tegenstander en zelf dus met een kater achterblijven. Zo zijn er periodetitels gevierd in Deventer, zelfs promotie behaald, lijfsbehoud beslist en verder gebekerd. Iedere keer dus weer feest in de kleedkamer van de tegenstander. Gek genoeg waren de meeste van dit soort Go Ahead Eagles feestjes vaak buitenshuis bedenk ik me…
Afgelopen vrijdag was het dus weer polonaise in de kleedkamer van de gasten en dat doet wat met het rood-gele hart. Ik was aan het wachten in de mixed zone, de ruimte onder de hoofdtribune waar men van het veld af komt. Direct links is dan de kleedkamer van de gasten, grenzend aan de ruimte waar de journalisten hun werk doen. Ook nu was ik daar aan het wachten op Eagles speler Ketting en coach Van Staa. Dat terwijl het feestgedruis via de betegelde wanden eenvoudig de gang op rolden. Ik misgun het de Limburgers niet hoor, ik benijd ze. We hadden ons er dit seizoen zoveel van voorgesteld, er werd zelfs geroepen dat een snelle terugkeer mogelijk was. Te veel is er ondertussen geschreven over het afgelopen seizoen. De club heeft maatregelen getroffen ondertussen en ook progressie getoond. Op het veld moet het natuurlijk nog blijken, maar het geeft de burger wel moed. Terug naar het feest van afgelopen vrijdag, staf en begeleiding van Fortuna lopen apetrots rond en Kowet blijft weer eens met een kater achter. Het feest dreunt door als ik Rick Ketting spreek, ik probeer me te focussen op de dappere verdediger, maar het valt niet mee. Het doet me zeer, het went nooit. Mijn gedachten gaan terug naar misschien wel de grootste blamage in Deventer, dinsdag 25 oktober 2015. De Eagles zijn eredivisionist en worden uit de beker geknikkerd door de Jodan Boys. Het ‘amateurclubje’ uit Gouda versloeg de eredivisionist in eigen huis. Buiten zongen de meegereisde fans nog tot lang na het gewonnen duel, terwijl ook binnen het groot feest was. De schaamte ervoer ik toen enorm. Dit was natuurlijk wel anders, het is meer een mix van gewenning en gelatenheid. Laat de Limburgers maar lekker promoveren, veel liever dan NEC. De club uit Nijmegen kende het grootste budget en konden de ploeg ook grotendeels bij elkaar houden. Maar onder de nieuwe coach Lijnders liep het eigenlijk niet beter. Daar tegenover staat dat Fortuna geduldig heeft gebouwd, talenten de ruimte heeft gegeven. Een mix ook van ervaring en geld natuurlijk. Laten we niet vergeten dat de Turkse eigenaar ook dure spelers heeft gehaald en dat betaalde zich snel uit. Ik las nog even wat tweets terug voordat ik naar huis ging vrijdag. De laatste uiting van een Fortuna account was helder: Vier punten voorsprong op dat moment en: ‘Nog maar vier duels te gaan!’ In hun geval kijken ze er enorm naar uit en dat doe ik ook. Maar dan wel anders, ik ben er namelijk klaar mee. Ik snak naar 25 april, net als vele Kowet fans met mij.

Vorig artikel19 april gratis inloop

spreekuur Gilde-Seniorweb

Volgend artikel13 april Kunstcafé