Op zaterdag 14 april vindt voor de vijfde maal het LOS festival plaats in het Havenkwartier. Ooit begonnen als de open dag van deze internationaal aansprekende wijk is het uitgegroeid tot dé culturele opening van het zomerseizoen in Deventer. LOS wordt dit jaar voor de vijfde maal georganiseerd en dat wordt gevierd. Niet alleen gooien bewoners en bedrijven hun deuren open en laten zij zien wat wat het Havenkwartier zo bijzonder maakt, ook zijn er veel uiteenlopende activiteiten; van (pop)muziek tot poëzie en van eigenzinnige presentaties tot tentoonstellingen.

5 jaar feest

Om er dit jaar werkelijk een groots feest van te maken is er een speciale crowdfundactie opgezet. De enorme support -van bedrijven tot vele particulieren- die dat heeft opgeleverd maakt het mogelijk dit jaar een extra groot feest te organiseren. Verspreid over maar liefst 3 speciale 5 Jaar LOS-podia is een uitgebreid programma samengesteld waar een ieder aan zijn/haar trekken kan komen.

Geniet bijvoorbeeld van de machtige blazerssectie van De Baron met hun gierend koper, blaffende drums, en vlijmscherpe taal in DOK H2O; luister naar de Bijvangst presentaties of betreed zelf het podium tijdens de Wilde Bijvangst in Fooddock. Of luister naar legendarische performances van Peter Zegveld in de Perifeer of de concerten voor één persoon van Eva van Pelt. In de garage van Bella Macchina ga je los bij de pikante elektro-pop show van O, Kutjes en bij KunstGoud is de illustere Groene Man op visite. Of ga op expeditie met geluidskunstenaar Jeroen Diepenmaat, bezoek de voorstellingen van het Theaterschip of volg een van de vele workshops en zorg dat je het extra grote eindfeest bij PIKNIK niet mist. PIKNIK? Jawel, speciaal voor LOS 5 jaar opent PIKNIK nog eenmaal de luifels, bouwt het mindblowing Conjunto Papa Upa daar een tropisch feestje voor het 5 jarig jubileum en sluiten Sgt. Friendly & Lefi de dag waardig af!

En zo zijn er nog veel meer activiteiten die tot in lengte van jaren besproken zullen blijven. Kijk voor het volledige programma op de website van het Havenkwartier (havenkwartierdeventer.com/los).

De meeste deuren zijn open van 13:00 – 18:00 uur, waarbij een aantal activiteiten doorlopen tot later in de avond. Bijzondere eet- en drinkgelegenheden zijn in het Havenkwartier ook ruimschoots voorhanden. Toegang is gratis!

Vorig artikelWeek van de techniek; bezoek aan de Lebuïnuskerk
Volgend artikelZangvereniging Soli Deo Gloria heeft uitvoering