DEVENTER – Iedere tweede zaterdag in mei is het Nationale Molendag. Een jaarlijkse dag sinds 1972, waarop meer dan 600 wind- en watermolens en gemalen geopend zijn voor het publiek. Zaterdag 12 mei 2018 worden er in en rond de Bolwerksmolen in Deventer weer veel activiteiten georganiseerd. Er is de gehele dag veel te beleven.

Demonstraties

De molen is volop in bedrijf. De vrijwilligers geven demonstraties en geven uitleg hoe de houtzaagmolen werkt. Ook is het leuk om als bezoeker de handen uit de mouwen te steken en te beleven hoe het is om met een houtzaagmolen te werken.

Activiteiten

Bomen worden uit het water gehaald en geschild, voordat ze gezaagd worden. Spectaculair is een demonstratie van bomen slepen door Belgische trekpaarden. Deze wordt weer verzorgd door ’t Belsenspan (Fam Hulsman) uit Dalfsen. Het is al het derde jaar, dat zij bij de molendag zijn.

Maar ze slepen niet alleen bomen, maar ook een tapijt, waarop kinderen kunnen plaatsnemen.

Het is met die grote logge paarden een populair onderdeel en succes is gegarandeerd.

Natuurlijk zijn de bijenman Danny Hanekamp en de bijentelers Piet en Gerna Scholten weer aanwezig met hun producten en geven voorlichting over de bijenteelt. Goochelaar Armando (Herman Riphagen) had vorig jaar veel succes met zijn optredens voor kinderen. Maar voor grote mensen is het ook leuk.  Hij is er dit jaar ook weer en verzorgt s’middags een aantal optredens. Onlangs is hij 2e geworden bij de Nederlandse kampioenschappen goochelen, dus heel leuk om zijn voorstelling te zien.

Kinderhoutwerkplaats

Voor kinderen is er weer een kinderwerkplaats, waar ze zelf kunnen knutselen of iets maken van hout, bijvoorbeeld een molentje.

Muziek

Rond de activiteiten wordt er gezorgd voor gezellige muziek. Kortom een gezellige sfeer. De Molendag 2018 begint om ca. 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur. Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de molenaar, Ber Fort.

Hij is bereikbaar op:

Adres: Bolwerksweg 8

Postcode: 7419 AA Deventer

Tel.: +31 (0)570 61 50 40 of 06-48643849

Vorig artikelGo Ahead Eagles komt naar FC RDC
Volgend artikelDeventer staat stil op 4 mei