DEVENTER – De kans dat Go Ahead Eagles zich nog gaat plaatsen voor de play-offs om promotie naar de eredivisie is flink geslonken na de nederlaag tegen Jong FC Utrecht (1-0) van afgelopen maandag. De ploeg uit Deventer moet vanavond stunten tegen koploper Fortuna Sittard om uitzicht te houden op deelname aan de promotiewedstrijden. Go Ahead Eagles was goed begonnen aan de vierde periode met zeven punten uit drie wedstrijden. Daarom kwam het verlies tegen de hekkensluiter hard aan.

“We hadden erop gerekend dat we daar aan de winnende hand zouden zijn, maar dat is niet gebeurd”, baalt trainer Van Staa. “Dat je juist daar zo’n goede serie moet afbreken, is teleurstellend. Want het was onnodig, zeker gezien het spelbeeld. We hebben voor onszelf wat goed te maken en je merkt ook dat de groep zegt: dit zijn de laatste kansen en daar moeten we voor gaan.”

Niet meer in eigen hand

Om de play-offs te kunnen halen moet Go Ahead Eagles bij de eerste twee eindigen in de vierde periode of elfde worden in de reguliere stand. Dat heeft de ploeg uit Deventer niet meer in eigen hand, maar het is nog mogelijk als de laatste vijf wedstrijden allemaal worden gewonnen.

“We gaan ons niet rijk rekenen, maar we weten dat we nog vijf wedstrijden moeten spelen, waarvan drie thuis”, weet Van Staa. “We willen ook het publiek vermaken. We hadden natuurlijk gehoopt op drie punten meer, dan hadden we helemaal in een kolkend stadion gestaan. Maar de koploper komt, voor ons is het een geweldige uitdaging om te kijken hoe goed we zijn. Ik hoop dat we morgen weer kunnen laten zien waar we mee bezig waren.”

Savastano in basis
Bij Go Ahead krijgt Mauro Savastano de voorkeur op de linksbackpositie boven Dennis Hettinga. Verder wijzigt Van Staa niets.

Tegenstander Fortuna is de koploper met maar één punt voorsprong op NEC. Van Staa: “De spanning zal bij hen ook wat groter worden, want de eindstreep komt dichterbij. De concurrentie denkt ook: áls ze ergens punten kunnen laten liggen, dan is het waarschijnlijk in Deventer.”

Het duel in de Adelaarshorst is vanavond live te volgen via Deventer Radio 107.3 FM.

Vorig artikelWeers

verwachting vrijdag 06 april

Volgend artikelAuto vliegt spontaan in brand