DEVENTER – Op dinsdag 10 april mag Özcan Akyol, Deventer schrijver en ambassadeur van Deventer 1250 jaar, de gemeentelijke cultuur- en wetenschapsprijs ‘De Gulden Adelaar’ ontvangen. Deze feestelijke avond is voor iedereen toegankelijk. Hij nodigt daarom alle Deventenaren uit om ook naar het stadhuis te komen.

De Gulden Adelaar
De Gulden Adelaar is ingesteld in 1957 en wordt uitgereikt op 10 april, de dag waarop Deventer in 1945 werd bevrijd. De prijs (bestaande uit een geldbedrag en een oorkonde) wordt toegekend aan een persoon of organisatie die zich op een breed terrein van (podium)kunst, cultuur, muziek, wetenschap en innovatie, letteren en architectuur heeft onderscheiden.

Datum: 10 april, 20.00 – 21.15 uur. (Inloop vanaf 19.30 uur.)
Locatie: Publiekshal Stadhuis, Grote Kerkhof 1, Deventer.
Entree: gratis

Vorig artikelBlindbierproeverij in café Persee
Volgend artikelColumn: Erik van Luttikhuizen