DEVENTER – Hans Kamperman is zeer bekend in het Deventer Ziekenhuis. Op 1 mei 1974 begon Hans als medisch fotograaf in het Stichting Geertruiden Ziekenhuis in Deventer. Hij was daar 11 jaar als enige fotograaf aan het werk, tot 1984, toen werd er namelijk  gefuseerd met het St. Jozef Ziekenhuis. Daarna werkte Kamperman samen met Bert de Graaf, die in 2017 met pensioen is gegaan.

Kamperman had voorheen een eigen opleidingscentrum. Daarvoor heeft hij de fotovakschool in Apeldoorn doorlopen, om vervolgens naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen te gaan, waar hij de medische fotografie opleiding volgde.

Medische fotografie is een onderdeel van het CRM Radiologie in het Deventer Ziekenhuis. “Mijn tijd hier ging erg snel voorbij, het was net een vogelvlucht”, vertelde Kamperman. “Ik heb echt niet het gevoel dat ik 66 jaar ga worden. Ik heb met zeer veel plezier mijn werk gedaan in het ziekenhuis en op een prettige manier samengewerkt met mijn collega’s en alle artsen. Dat was gewoon top.”

Hans gaat een nieuwe hobby oppakken en heeft zijn zoon beloofd dit ook echt uit te voeren; namelijk gitaren bouwen! Daarnaast sport hij ook veel. “We gaan lekker genieten, maar eerst nog even afscheid nemen”, vervolgt Hans. Dit afscheid zal zijn op 9 mei aanstaande in het Deventer Ziekenhuis.

Hans Kamperman wordt opgevolgd door Mevr. Herriet Winter, die per 1 januari 2018 is begonnen als de nieuwe medisch fotograaf in het Deventer ziekenhuis.

Vorig artikelWe gaan weer naar buiten, let op Teken beten
Volgend artikelWeers

verwachting woensdag 18 april