DEVENTER – Het Dickens Festijn, de Boekenmarkt en Deventer op Stelten, het is een greep uit de evenementen waar Hein te Riele de grote man achter is. Vandaag is Te Riele met de Lifetime Achievement Award beloond voor zijn werk.

Voor de directeur van de VVV en het Evenementenbureau in Deventer kwam de titel als een verrassing. “Ik wist van niets, maar ben er natuurlijk heel erg blij mee. Het is niet alleen voor mij, maar ook voor Deventer en Overijssel goed.”

De Deventenaar komt met deze prijs in een bijzonder rijtje. “Jan Smeets (Pinkpop) en Joop Mulder (Oerol) wonnen deze prijs al. Dat ik dan in dat rijtje kom, is voor mij persoonlijk hartstikke mooi.”

Lovende woorden

De jury loofde vandaag in Rotterdam de ‘onvermoeibare inzet, het succesvolle beleid en het spraakmakende werk’ van de Deventenaar. “Dat zijn lovende woorden die mijn ego strelen, maar ik werk met een team. De wisselwerking, ook met de gemeente, is erg goed”, legt de awardwinnaar uit.

Buitengewone bijdrage

De Liftime Achievement Award van de Nationale Evenementen Prijzen is een award voor mensen die een buitengewone bijdrage hebben geleverd aan de professionalisering van de Nederlandse evenementensector.

Deventer won als stad geen prijs, wel mag de Koekstad volgend jaar het Nationale Evenementen Congres organiseren.

Vorig artikelBlended 5 treedt op in Diepenveen
Volgend artikelStegeman gaat vestiging in Deventer sluiten