dinsdag, 21 mei 2024

Herstel riool Jan Steenstraat zorgt voor verhoging riooltarief

DEVENTER – De vervanging van het kapotte riool in de Jan Steenstraat zorgt voor een extra kostenpost voor de gemeente van tussen de €500.000 en €750.000. Dat blijkt uit stukken van het college aan de gemeenteraad.

Het riool moest met spoed hersteld worden doordat de erkers van de naastgelegen woningen aan het verzakken waren. Het riool ligt op slechts 2,5 m afstand van de gevel van de woningen onder het trottoir. De bewoners van een tweetal woningen is verzocht om hun woning tijdelijk te verlaten. Zij zijn ondergebracht in een bungalowpark in de omgeving.

De buizen van de riolering bleken lek te zijn en waren de oorzaak van de verzakking in de Jan Steenstraat. Het betreffende deel van de riolering is hersteld door het aanbrengen van een kous aan de binnenzijde van de riolering. Opgraven en vervangen van het riool is feitelijk niet mogelijk door de zeer beperkte afstand tot de woningen, aldus het college. Er staan nog enkele herstelwerkzaamheden in de planning waaronder het herstel van de openbare ruimte in de Jan Steenstraat.

Het college verwacht dat de totale kosten uitkomen op maximaal €750.000. Deze kostenpost wordt echter niet gedekt uit de rioolheffing. De rioolheffing dekt de kosten die in het betreffende jaar gemaakt worden. Daarom stelt het college voor om voor volgend jaar het tarief van de rioolheffing te verhogen met €0,50 tot €0,75. Het tarief voor dit jaar is €169,80.

Vorig artikel14 Deventer scholen doen mee aan de buitenlesdag
Volgend artikelAfhalen startnummers IJsselloop
error: Content is beschermd!!!