Op zondag 8 april en dinsdag 10 april wordt de documentaire van paralympisch snowboarder Chris Vos, die mede mogelijk is gemaakt door sponsor Toyota en producent Helden Media, uitgezonden op Ziggo Sport. De docu vertelt het inspirerende en bijzondere verhaal van de 20-jarige Chris Vos door middel van interviews met Chris en zijn familie, afgenomen door Barbara Barend, en videobeelden die hij zelf en zijn naasten door de jaren heen hebben opgenomen.

Toen Vos vijf jaar oud was kreeg hij een zwaar ongeval op het erf van zijn ouders, waardoor hij verlamd raakte aan zijn rechterbeen en een groot deel van zijn bilspier verloor. Met ongekend doorzettingsvermogen en wilskracht wist hij menigeen versteld doen staan door wereldkampioen snowboarden te worden, terwijl doktoren na zijn ongeluk zeiden dat hij nooit meer zou kunnen lopen. Zijn drive om het onmogelijke mogelijk te maken laat hij zien in zijn ‘Chris Vos – Niets Is Onmogelijk’ documentaire.

“Het eerste wat de artsen zeiden tegen mijn ouders was: dit is de laatste keer dat jullie je kind zullen zien, dus neem maar afscheid van hem. In het ziekenhuis zeiden ze dat ik nooit meer zou kunnen lopen, laat staan sporten. Met snowboarden had ik echt het gevoel dat ik ervoor kon gaan. Als je valt: opstaan, hoofd omhoog en door blijven gaan. Tijdens de afgelopen Paralympische Winterspelen heb ik laten zien dat niets onmogelijk is”, aldus Chris.

‘Van nooit meer kunnen lopen, naar zilver op de Paralympische Spelen van PyeongChang 2018. Het verhaal van Chris Vos en zijn familie is een echt ‘helden’ verhaal. Wij zijn enorm blij dat we deze documentaire mochten maken.’ Aldus Barbara Barend, oprichter en directeur van Helden Media.

Vorig artikelAuto vliegt spontaan in brand
Volgend artikelOngeluk bij Kruispunt Henri Dunantlaan