DEVENTER – Twee 15-jarige jongens uit Deventer zijn zaterdagavond met geweld van hun fiets beroofd. De jongens kregen bij de diefstal meerdere trappen en klappen. Twee van hun belagers konden ’s nachts worden aangehouden toen ze in het ziekenhuis werden herkend door de slachtoffers.

De jongens fietsten aan het eind van de avond over de Holterweg. Ter hoogte van de Flora stond een groep jongelui bij een bushalte te wachten. Plotseling kwamen twee jongens uit de groep naar de twee fietsers rennen en kreeg een van hen een trap waardoor hij van de fiets viel.

Toen hij op de grond lag werd hij nog enkele malen door meerdere personen getrapt en geslagen. Zijn vriend, die hem wilde helpen, kreeg ook meerdere klappen. In de tussentijd ging een van de daders er met de fiets van het slachtoffer vandoor.

Aanhouding
De twee jongens konden wegkomen en verderop de politie bellen. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, was de groep al vertrokken. Toen een van de slachtoffers zich, na het doen van aangifte, in het ziekenhuis liet controleren op zijn verwondingen zag hij twee jongens die hij herkende van de mishandeling.

De politie kon de twee, 16 en 17 jaar oud uit Deventer, aanhouden.

Vorig artikelVrouw met spoed naar ziekenhuis door botsing op A1
Volgend artikelEMTÉ Supermarkten in Bathmen haalt diverse vleessoorten uit de winkel