DEVENTER – Negen kinderen uit de Vijfhoek deden de afgelopen 6 dinsdagen mee aan Deventer 1250! De Kunstklas o.l.v. Anneke Koch heeft zich verdiept in de geschiedenis van Deventer. Het begon met een stadswandeling  door het Bergkwartier o.l.v. Dhr. Nico Heckers op een koude zaterdag in februari.

Voor de lessen schilderen en tekenen konden ze terecht in een mooie ruimte in het Verbindingscentrum op het Andriessenplein. Het begon met het ontstaan van Deventer aan de IJssel. Met dat idee werd een collage gemaakt van vele bootjes in de IJssel, de stad groeit!  Met olieverf gingen de kinderen daarna schilderen. Ieder kind koos hiervoor een beeldfragment uit de canon van Deventer. Met veel enthousiasme werden prachtige schilderijen gemaakt! De vingerafdrukken in het Deventer Stadhuis inspireerden tot het maken van een eigen vingerafdruk.

Dat gebeurde met de techniek monoprint. Het kostte de kinderen grote concentratie om alle lijntjes goed op papier te krijgen. Het lukte iedereen! En hoe fijn is het dan, dat een week na de laatste les alles wordt tentoongesteld in het Verbindingscentrum op het Andriessenplein! Ouders en kinderen waren enthousiast en de kinderen konden goed het proces van alle technieken uitleggen. Bij de stamtafel van ‘de5Hoek’ werd nagepraat en de kinderen maakten nog een laatste tekening. In september start de 2e lessenserie Deventer 1250.

Dan zal het gaan over Deventer nu; wat raakt de kinderen, wat is hun droom.

Vorig artikelDeventer eert Özcan Akyol met ‘De Gulden Adelaar’
Volgend artikelKruising Keizerstraat over 2 weken klaar