BATHMEN – Op Hemelvaartsdag verzorgen LTO Noord afdeling Salland, Salland Boert en Eet Bewust in samenwerking met de Stichting Bathmen Promotie een fietstocht. Dit jaar is de start van de tocht in Bathmen. De fietstocht is ongeveer 25 km lang en onderweg kunnen belangstellenden een kijkje nemen op een aantal agrarische en aanverwante bedrijven.U kunt starten tussen 9.00 en 11.00 uur bij het Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6a in Bathmen en dit is later op de middag tevens de eindlocatie. De route is bij het Cultuurhuus te koop voor € 2,00.

Op de bedrijven kunt u in gesprek met de boer of boerin en is straattheater te bekijken met o.a. Jarno di Parno, Coco XL, Tuin de kabouter en de Choco Chicks.

Natuurlijk worden de kinderen niet vergeten en zijn er ook voor hen diverse activiteiten, waaronder een rodeostier, springkussens en ’s middags in Bathmen een draaimolen. Een leuk uitje voor het hele gezin!

De te bezoeken bedrijven zijn: De Oude Molen, Klein Swormink, melkveebedrijf fam. Bos Erve Het Kampink, Loon- en grondverzetbedrijf Bos, Mariahoeve Oxe van fam. Kloosterboer, Pluimveebedrijf Hof te Dorth van de fam. Nikkels en Piggy’s Palace van de fam. Stegink. De boeren laten u graag hun producten proeven.

De route eindigt in Bathmen op het plein voor het Cultuurhuus Braakhekke. Het Cultuurhuus viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. Op het plein voor het Cultuurhuus, wordt in de middag een preuvenement gehouden met lekker eten, muziek, zang en dans.

Om ook thuis nog na te kunnen genieten van de fietstocht, is er een productentas samengesteld met producten van de bedrijven die u deze dag bezoekt. De tas is te koop bij de stands van LTO Salland, Salland Boert en Eet Bewust. Doe mee aan de prijsvraag en lever het antwoordformulier in, dan maakt u kans op een mooie prijs én krijgt u korting op de productentas!

Beleef samen Hemelvaartsdag in Bathmen, want in Battum is altijd wat te doen. Meer informatie vind je op www.Bathmen.nl

Fiets en geniet van eten, drinken en muziek in en rond Bathmen. Bathmen smaakt naar meer!

Vorig artikelTunnelbak Oostriklaan na Hemelvaart geplaatst
Volgend artikelWeer autobrand, politie onderzoekt brandstichting