DEVENTER – Op 15 april om 15.00 uur is de Volkskrant-columnist en schrijver Bert Wagendorp te gast bij Deventer Literair in de Oude Mariakerk. Bert Wagendorp won dit jaar samen met J.W. Roy de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van 2017: Lance: the Rise & Fall in 14 songs, een rockopera over de bekende Amerikaanse wielerheld en dopingzondaar Lance Armstrong. Wagendorp publiceerde vorig jaar: Masser Brock, een roman over de ondergang van de traditionele dagbladjournalistiek. Een interessant onderwerp nu fake news het lijkt over te nemen van de journalistiek van waarheidsvinding. Hij publiceerde in 2013 de roman Mont Ventoux, die twee jaar later met groot succes verfilmd werd door Nicole van Kilsdonk.

Dit jaar kwam in de filosofische reeks Nieuw Licht zijn boek Vals spel uit, waarin hij een klassiek geworden tekst naar de hedendaagse wereld toetrekt. Johan Huizinga waarschuwde in 1938 in zijn beroemde Homo Ludens dat door de technische en wetenschappelijke professionalisering van de sport “de eigenlijke stemming van het spel dreigt teloor te gaan”. Vandaag de dag zien we het resultaat daarvan. Bert Wagendorp vraagt zich af of deze ontwikkeling moet worden gekeerd en of dat zou kunnen.

Deze bijeenkomst begint om 15.00. De Oude Mariakerk, Nieuwe Markt 35, Deventer is open vanaf 14.30. Leden van Deventer Literair kunnen deze middag gratis bijwonen. Introducés betalen € 5,-, Bibliotheekleden € 7,50, niet-leden €12,50.

Vorig artikelGeef je secretaresse op voor Het Deventer Nieuws Secretaressedag 2018
Volgend artikel7-jarige jongen uit Deventer weer gevonden