DEVENTER – Vrijdagavond werd tijdens de Herdenking op het Grote Kerkhof bij de “Wachtende Moeder” Indië monument door twee achtjarige jongens Mathijs en Jorit een krans gelegd.

Dit deden ze samen met Marion van Leeuwen. Zij was oud-bestuurslid van de Stichting en legde elk jaar ook een krans met haar moeder mevrouw van Leeuwen-Dartel. De broer van Mevrouw van Leeuwen –Dartel staat ook met de naam op de sokkel van het monument. Hij sneuvelde ook tijdens de oorlog. Maar nu mevrouw van Leeuwen-Dartel ook overleden is zal Marion van Leeuwen de krans legging doen met haar twee kleinzoons.

De herdenking werd ook bijgewoond namens de gemeente Deventer, de gemeentesecretaris M.A. Kossen. De heer Ruben Kijk in de Vegte vertelde een gedicht waarna een muzikale bijdrage werd verricht door mevrouw Lea Pijnappels.