DEVENTER – Hotelketen Van der Valk heeft donderdag het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw exclusief hotel op het A1 bedrijvenpark in Deventer. Het wordt het duurzaamste Van der Valk hotel tot nu toe en levert meer dan 100 banen op. Naar verwachting wordt het hotel begin 2020 opgeleverd.

Het Valk Exclusief hotel van tien verdiepingen biedt ruimte aan 140 kamers, een restaurant en live cooking. Het hotel krijgt een congrescentrum met zeven vergader- en twee congreszalen. Op de negende etage komt een fitnesscentrum met wellness en een zwembad. Gasten kunnen ontspannen en genieten van een uniek uitzicht over Hanzestad Deventer.

Energieneutraal
Het complex krijgt geen gasaansluiting en voorziet volledig elektrisch in zijn warmte- en energiebehoefte. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van windenergie van de nabije gelegen windmolens, zonnepanelen op het dak en van warmte-/koudeopslag in de bodem. Daarmee wordt het hotel volledig energieneutraal.

Met de viersterrenplusvestiging in Deventer komt er een grote wens uit voor directeur Paul van der Valk: “Deventer is een van de mooiste steden van Nederland. De A1 is de verbinding tussen Oost- en West-Nederland. Wij willen met dit hotel dan ook nog meer gasten van de schoonheid van Deventer en Salland laten genieten.”

Werkgelegenheid
Burgemeester Andries Heidema is blij met de werkgelegenheid. “Het Van der Valk hotel levert directe werkgelegenheid voor Deventer op en meer omzet en werk voor bedrijven en de toeristische sector in de stad. Het hotel wordt een blikvanger langs de A1 en is een geweldige aanwinst voor Deventer.” (Bron: RTV Oost)