DEVENTER – Edwin Lugt stopt per direct als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Go Ahead Eagles. Aan dit besluit liggen zwaarwegende privéredenen ten grondslag, zo meldt de club donderdag.

Go Ahead Eagles betreurt het vertrek van Lugt, maar respecteert zijn beslissing, aldus RTV Oost. “Voetbal is super belangrijk, maar blijft een bijzaak in het leven”, aldus algemeen directeur Hans de Vroome in een korte verklaring.

Edwin Lugt gaf ruim vijf jaar leiding aan Go Ahead Eagles. “Een roerige periode waarin de sportieve hoogte- en dieptepunten elkaar in een hoog tempo afwisselden”, zo stelt De Vroome. “Maar de club staat er, met een mooi verbouwd stadion en een sterk gegroeide aanhang, goed op. Hieraan heeft Edwin onmiskenbaar bijgedragen. Daarvoor zijn wij hem veel dank verschuldigd.” Het is nog niet bekend wie de opvolger van Lugt gaat worden bij Go Ahead Eagles. Op de Facebook pagina van de B-side bedanken supporters hem voor zijn inspanningen voor de club.