BATHMEN – Zal een belevingstuin voor de cliënten van ’t Dijkhuis in Bathmen werkelijkheid gaan worden? Een tuin waarin de inwoners van alles kunnen ruiken, proeven en voelen……
Vanwege de viering van  het 25 Lustrum organiseert Rotaryclub  Bathmen De Schipbeek, welke zich uitstrekt over de dorpen Bathmen, Holten, Markelo, Diepenheim en Goor, op zaterdag 26 mei  het Ducks4’tDijkhuis-festival op het terrein van De Beekhof aan de Schipbeek. De opbrengst van dit evenement gaat in zijn geheel naar het inrichten van een belevingstuin bij woon-, zorg- en dienstencentrum ’t Dijkhuis in Bathmen.

Het Ducks4tDijkhuis festival
Zaterdag 26 mei vindt van 12.00 tot 16.00 uur het Ducks4tDijkhuis-festival plaats op het terrein voor De Beekhof, Gorsselseweg 31 in Bathmen.  Er is om twaalf uur een pannenkoekenlunch, kinderen kunnen meedoen aan verschillende activiteiten en er zijn kraampjes met leuke spullen. Om de sfeer te verhogen is er een combo dat het geheel muzikaal  opluistert en een terras waar u gezellig iets kunt drinken. Dit evenement sluit aan bij het optreden van ‘Kabaal’ dat op diezelfde dag, aansluitend ‘Ducks 4 ’t Dijkhuis’, zal plaatsvinden op de Brink in Bathmen. Het wordt die dag één groot feest: van 12.00 tot 16.00 het spektakel bij de Schipbeek. Daarna, via het Dijkhuis waar ook van alles te doen is, naar de Brink voor het optreden van Kabaal.

Bij ’t Dijkhuis zijn op 26 mei  de volgende feestelijkheden gepland: er worden de vanouds heerlijke oliebollen gebakken, er zijn chocolade (bad)eendjes te koop, er worden gebreide en gehaakte eendjes verkocht en er is live muziek. Dit alles is vooral bedoeld om de bewoners te betrekken bij het festival dat hen hopelijk een mooie belevingstuin gaat brengen. En iedereen die de plek wil bekijken waar het allemaal om draait is van harte welkom om bij ’t Dijkhuis binnen te lopen.

Maar uiteindelijk vindt het hoogtepunt van de middag om 14:30 uur plaats, als de badeenden race op de Schipbeek van start gaat.

De badeendenrace
Het water van De Schipbeek bij de Beekhof zal om 14:30 uur geel kleuren. Duizenden badeendjes zullen te water gaan en het eendje dat als eerste over de finish gaat heeft gewonnen.
Er zijn bijzonder mooie prijzen te winnen:  een fiets van het merk Hollandia, een volledig verzorgd diner voor 4 personen bij restaurant ‘de Heeren van Dorth’, een dagreis voor 2 personen van de OAD en nog vele  andere leuke prijzen.

Door één of meerdere loten te kopen kan je meedoen aan deze spectaculaire eendenrace. De prijs bedraagt in de voorverkoop (dit gedeelte weg?)  € 2,50 per lot. En voor € 10,- kunt u 5 lootjes kopen. Alle eendjes zijn genummerd en de getallen op de lootjes komen overeen met de getallen op de eendjes.

Op donderdag 26 april, precies één maand voor de Duckrace op de Schipbeek gehouden wordt, is de verkoop van de lootjes van start gegaan. De voorzitter van Rotaryclub Bathmen – de Schipbeek, de club die de Duckrace organiseert, verkocht de eerste 5 lootjes aan mevrouw Jackie van Beek, de directeur van het Dijkhuis.

De volgende dag kwam burgemeester Heidema in Bathmen om de aubade voor Koningsdag bij het Dijkhuis bij te wonen. ook híj wilde de mogelijkheid om een aantal lootjes te kopen niet voorbij laten gaan om het goede doel, de aanleg van een belevingstuin voor de bewoners van het Dijkhuis, te steunen

Nadat de eerste lootjes officieel verkocht waren kon de verkoop aan het grote publiek beginnen. Tijdens de kleedjesmarkt op de Brink op Koningsdag was er een ludieke, geel gekleurde stand ingericht waar de lootjes in de verkoop gingen. Er liepen twee Rotaryleden als levensgrote eenden verkleed over het terrein om lootjes aan de man te brengen.

De belangstelling om één of meerdere lootjes te kopen was groot. Het goede doel waarvoor de lootjes verkocht werden kan bij de inwoners van Bathmen zichtbaar op warme belangstelling rekenen. Er zijn er die middag gelijk al ca. 700 lootjes verkocht!!!

En dat is nog maar het begin….tijdens de aankomst van de fietstocht bij Braakhekke op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei), is er weer een stand en zullen de levensgrote eenden weer rondlopen om nóg meer lootjes te verkopen. Tevens staan de grote, gele eenden op 12 mei, tijdens de geraniummarkt bij Oude Molen in Bathmen, weer voor u klaar om lootjes te verkopen.

Tot slot is vrijdagavond 18 mei tussen 18.00 en 20.00 uur uitgeroepen tot ‘Duckynight’. Dan komen de leden van de Rotary bij u aan de deur. Heeft u één van deze gelegenheden gemist, dan kunt u altijd nog bij ’t Dijkhuis terecht. Daar zijn  aan de balie doorlopend lootjes te koop.

Help ’t Dijkhuis aan de belevingstuin en koop een lot voor de eendenrace!

Vorig artikelBusje in de sloot
Volgend artikelSam’s Kledingactie Lettele