maandag, 15 april 2024
Foto: John Weideman

Benefiet voorstelling Jan Terlouw

DEVENTER – Op 17 juni houdt Jan Terlouw in de Deventer synagoge een benefietvoorstelling. Deze voorstelling is georganiseerd in het kader van de crowdfundingsactie die de Joodse gemeente Beth Shosanna in het leven heeft geroepen. Jan Terlouw draagt tijdens de voorstelling nog ongepubliceerde gedichten voor. De toegang is gratis, de vrijwillige bijdrage komt ten goede aan de actie.

Naast de benefietvoorstelling van Jan Terlouw wordt op zondag 3 juni nog een voorstelling gegeven door operazangeres Christinanne Stotijn en actrice Julika Marijn. Het programma omvat onder andere een improvisatie van Jiddische liederen en gesproken tekst en een scène uit de voorstelling ‘Die Weise von Liebe und Tod’ gebaseerd op de brieven van Etty Hillesum.

Beth Shosanna hoopt dat voldoende geld binnen komt om de synagoge over te nemen van de nieuwe eigenaars Carlus Lenferink en Ayhan Sahin. Ze hebben in januari het monumentale pand gekocht van de Christelijk Gereformeerde kerk. Hun plan om een Foodhal in het pand te realiseren leidde tot veel verzet en onrust in Deventer en daarbuiten. Inmiddels heeft de joodse gemeenschap te horen gekregen dat het huurcontract is opgezegd en ze uiterlijk 17 juni de synagoge moeten verlaten.

Vorig artikelWoensdag de belevingsvlucht over Deventer
Volgend artikelBurgemeester Heidema roept hulp in bij oplossen autobranden
error: Content is beschermd!!!