woensdag, 17 april 2024

Bouw van der Valk Hotel van start

DEVENTER – De bouw van het Van der Valk Exclusief hotel op A1 Bedrijvenpark Deventer is begonnen. Naar verwachting wordt het hotel begin 2020 opgeleverd. Het wordt het duurzaamste Van der Valk hotel tot nu toe en levert meer dan 100 banen op, aldus de gemeente. Het hotel krijgt 10 verdiepingen en biedt ruimte aan 140 kamers, een restaurant en live cooking. Ook wordt een congrescentrum met 7 vergader- en 2 congreszalen gerealiseerd.

Het complex krijgt geen gasaansluiting en voorziet volledig elektrisch in zijn warmte- en energiebehoefte. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van windenergie van de nabije gelegen windmolens, zonnepanelen op het dak en van warmte-/koudeopslag in de bodem. Daarmee wordt het hotel volledig energieneutraal. 

Met de vier sterren plus vestiging in Deventer komt er een grote wens uit voor directeur Paul van der Valk: “Deventer is een van de mooiste steden van Nederland. De A1 is de verbinding tussen Oost- en West-Nederland. Wij willen met dit hotel dan ook nog meer gasten van de schoonheid van Deventer en Salland laten genieten.

Vorig artikelAndries Heidema wordt CvdK in Overijssel
Volgend artikelDode bij ongeluk op IJsseldijk Diepenveen
error: Content is beschermd!!!