COLMSCHATE –Zondag 10 juni is het tijd voor een hardloopfeest: de Buitink 5Hoekloop viert zijn vijfde editie! Als gezellig familie-evenement is er ook dit jaar voor elk wat wils: de Carmasters Kidsrun van 1 kilometer, de Miqa homerun van 5 kilometer en de Print4Textiel Run van 10 kilometer.De jongste deelnemers leggen hun kilometer af rond het terrein van de Ulebelt, waar traditiegetrouw de start/finish is voor alle afstanden. Het parcours van de vijf kilometer voert over de verharde fietspaden door de prachtige Vijfhoek. De lopers op de tien kilometer hebben het voorrecht om een fraaie lus over het Linderveld te maken, het mooie natuurgebied ten noorden van de Vijfhoek. Jong of oud? Beginner of gevorderde? Recreatief of prestatiegericht? De Buitink 5Hoekloop heeft een afstand voor iedereen.

Loopshirt

Om de lustrumeditie een extra feestelijk aanzien te geven heeft Studio Kornet een gaaf loopshirt ontworpen. Met dank aan de sponsoren kan men deze voor een superscherpe prijs bij de voorinschrijving aanbieden. De deelnemers aan de Carmasters Kidsrun kunnen optioneel een stoer oranje loopshirt bijbestellen voor slechts € 5,00. De deelnemers op de Miqa homerun van 5 kilometer en de Print4Textiel Run van 10 kilometer kunnen eveneens voor € 5,00 optioneel een blauw loopshirt aan hun inschrijving toevoegen. Inschrijven voor de Buitink 5Hoekloop kan via www.mijninschrijving.nl, de shirts kunnen bij inschrijvingen tot 20 mei besteld worden.

Goed doel

Net als ieder jaar lopen de deelnemers van de Buitink 5Hoekloop voor een goed doel. Dit jaar is dat het in Deventer gevestigde KCO (KennisCentrum Oncologie). Dit centrum biedt behandeling, begeleiding, voorlichting, informatie, service en voorzieningen voor patiënten met een oncologische aandoening. Verder beschikt het KCO over het KCO for Kids-team, waarin speciale aandacht is voor de problematiek die kan ontstaan wanneer een kind geconfronteerd wordt met een zieke vader of moeder.

Bij inschrijving voor de Buitink 5Hoekloop is het mogelijk een bedrag voor het KCO te doneren. De organisatie hoopt natuurlijk op een mooie opbrengst voor dit goede doel! Kijk voor meer informatie op www.5hoekloop.nl

Vorig artikelBouw van Deventer Viking ligt weer stil
Volgend artikelMet soepwagentje naar soepcafe Diepenveen