vrijdag, 19 april 2024

DB en Groenlinks willen inzage vliegtuiglawaai

DEVENTER – De partijen Deventer Belang en GroenLinks vinden dat het college van burgemeester en wethouders opvallend stil blijft in de discussie rondom de uitbreiding van vliegveld Lelystad.

Als gevolg van het grote aantal extra vliegtuigbewegingen in combinatie met de laagvliegroute zullen delen van Overijssel ernstige overlast ondervinden van vliegtuiglawaai. De partijen willen van het college weten wat de gevolgen zijn voor Deventer en hebben schriftelijke vragen gesteld over de effecten van laagvliegroutes, welke delen van Deventer hebben de meeste overlast, hoeveel extra vliegtuigbewegingen zijn er per etmaal, de geluidsnormstelling, op welke wijze heeft het college de belangen van Deventer vertegenwoordigd?

In de eerstvolgende raadsvergadering zullen de partijen in de gemeenteraad een motie indienen om een standpunt in te nemen over deze kwestie.

In de buurgemeente Olst-Wijhe is afgelopen week een motie aangenomen die uitspreekt dat naast ernstige geluidoverlast ook schade aan milieu en natuur optreedt waardoor het gewenst is dat er een streep wordt gezet door de uitbreidingsplannen.

Vorig artikelWeerbericht Deventer
Volgend artikelDeventer Steenhouwerij viert 150 jarig bestaan
error: Content is beschermd!!!