vrijdag, 24 mei 2024
Foto: VVV Deventer

Deventer bezocht door 2,3 miljoen toeristen in 2017

DEVENTER – Toeristen komen naar Deventer om te winkelen en voor de horeca. Echte publiekstrekkers zijn daarnaast de Deventer stadswandelingen en de evenementen.

In 2017 is Deventer bezocht door 918.000 inwoners uit andere gemeenten in Nederland. Samen waren deze bezoekers goed voor 2,3 miljoen bezoeken, wat neerkomt op een gemiddelde bezoekfrequentie van 2,6 keer. Veruit de meeste bezoekers komen met de auto (68%), ongeveer een kwart komt met de trein.

Gemiddeld besteden toeristen aan Deventer € 39,40. Winkelen is de belangrijkste reden (29%) voor een toeristisch bezoek, gevolgd door een stadswandeling (16%) en een bezoek aan de horeca (13%).  De meeste (41%) toeristische bezoeken duren 2 tot 4 uur,  31% heeft een duur van 4 tot 6 uur.

“Dit zijn prima cijfers”, vindt wethouder Jan Jaap Kolkman. “Ondernemers merken ook dat het aantal bezoekers aantrekt en dat mensen de Deventer binnenstad weer weten te vinden. Dat is een goede ontwikkeling. We blijven ambitieus, want het zou mooi zijn als mensen bijvoorbeeld een dagje langer blijven. Daarom streven we naar uitbreiding van ons hotelaanbod.”

In de periode juli tot september komen de meeste dagjesmensen naar Deventer. In deze periode vinden 2 grote evenementen plaats, namelijk Deventer op Stelten en de boekenmarkt. Vergeleken met andere steden eindigt Deventer met 3 activiteiten in de Top 5. Deventer is in trek als het gaat om stadswandelingen, evenementen en het bezoeken van een sportwedstrijd.

Vorig artikelHerdenking 4 mei in Bathmen
Volgend artikelWeerbericht 03 mei
error: Content is beschermd!!!